Sarrut 2010

categorías: 08 Outubro 2012

Aceite de oliva virxe extra de oliveiras centenarias e variedades en perigo de extinción. Elaborado dentro do proxecto CULTURES TROBADES de Slow Food Terres de Lleida.

Caràcter directe. Aromes de verdures amb predomini de la carxofa. Bon pas per boca amb sensacions creixents d’herbes aromàtiques i paladar mentolat. Lleugerament amarg i notablement persistent. 100% oliva sarruda cultivada en alçades superiors als 800 metros.

LA NOGUERA - MONTSEC

Plantacións situadas na vertente sur do Montsec, no mosaico dos cultivos de secaño, rouredes i alzinars de la vall d’Àger, á comarca da Noguera.

COLLEITA ITINERANTE

Recol • manual de selección, no punto óptimo de maduración e grazas aos voluntarios do proxecto. Olivas trocadas na granxa e a un prezo xusto.

OLI D’OLIVA VERGE EXTRA / OBTENCIÓN DE ARTESANÍA

Aceite de oliva superior obtido directamente das olivas e só por procedementos mecánicos. Extraído nun muíño artesán, poucas horas despois da colleita, a baixa temperatura e por decantación. Non hai filtrado.

PROPIEDADES

O aceite de oliva virxe extra contén ácidos graxos monoinsaturados, vitaminas A, D, K i E, e potentes antioxidantes como tocoferoles e polifenois. Usado regularmente pode previr o cancro, infarto de corazón e cerebro e envellecemento de tecidos; mellora a circulación, estimula o tránsito intestinal e reduce a acidez gástrica.

Polifenois totais: 162 mg / kg

Acidez: 0,06% en ácido oleico (Máximo da UE: 0,80%)

Peróxidos: 3,6 meq O2 / kg d’oli (Máximo da UE: 20)

Consumo preferente antes: 30-06-2012

Protexelo da luz e mantelo entre 15º e 18º

Serie limitada 1.000 ti.

Lote núm. 3

25 cl

Feito e envasado por Molí dels Torms, SL

Tomando este aceite, colabora coa investigación de CULTURES ATOPADAS

Cost actual: 5€ (inicialment: 7,5€)