Sarrut 2009

categorie: 08 ottobre 2012

(ESGOTAT)

Oli d’oliva verge extra procedent d’oliveres centenàries i de varietats tradicionals en perill d’extinció.

DE LA NOGUERA

Recollit al vessant sud de les serres del Montsec, nella regione di Noguera, just on el mosaic de cereals, ametllers i oliveres de la Vall d’Àger es barreja amb les rouredes i els alzinars de les faldes de la muntanya.

VENDEMMIA ITINERANTE

Olives collides manualment, en el punt òptim de maduració i gràcies a la participació dels voluntaris de Slow Food Terres de Lleida. Intercanviades amb el pagès en la mateixa finca, previ establiment d’un preu just de 0,75€/Kg.

APPALTI ARTIGIANALI

Obtingut en molí artesà, en fred i sense filtratge.

Data recol•lecció: 14/11/2009

Data molturació: 15/11/2009

Temperatura d’extracció: <25oC

OLI D'OLIVA VERGE EXTRA

Olio di oliva di categoria superiore ottenuto direttamente dalle olive e unicamente mediante procedimenti meccanici.

PROPRIETÀ

L'olio extravergine di oliva contiene acidi grassi monoinsaturi, vitamine A, D, K i E, e potenti antiossidanti come tocoferoli e polifenoli. Diferents estudis mostren que usat regularment pot prevenir el càncer, infarti cardiaci e cerebrali e invecchiamento dei tessuti; també provoca el suïcidi de les cèl•lules tumorals, migliora la circolazione, stimola il transito intestinale e riduce l'acidità gastrica.

Polifenoli totali: 255 mg / kg

Acidità: 0,18% in acido oleico (Massimo UE: 0,80%)

Perossidi: 6,4 meq O2 / kg d'oli (Massimo UE: 20)

Consumo preferito prima: 31-12-2010

Per tal de conservar-ne totes les propietats, protegiu-lo de la llum i manteniu-lo entre 15 io 18 graus de temperatura.

Serie limitata 500 bottiglie

Lotto n. 1

Una iniciativa d’Slow Food Terres de Lleida

Elaborat i envasat per Molí dels Torms SL

Adquirint aquest oli col•laboreu en l’autofinançament del projecte ‘TROBADES’

www.oliverestrobades.com