Sarrut 2010

Categories: 08 oct. 2012

Oli d’oliva verge extra d’oliveres centenàries i varietats en perill d’extinció. Elaborat dins el projecte CULTURES TROBADES de Slow Food Terres de Lleida.

Caràcter directe. Aromes de verdures amb predomini de la carxofa. Bon pas per boca amb sensacions creixents d’herbes aromàtiques i paladar mentolat. Lleugerament amarg i notablement persistent. 100% oliva sarruda cultivada en alçades superiors als 800 metres.

LA NOGUERA – MONTSEC

Plantacions situades al vessant sud del Montsec, en el mosaic de cultius de secà, rouredes i alzinars de la vall d’Àger, a la comarca de la Noguera.

COLLITA ITINERANT

Recol•lecció manual, en el punt òptim de maduració i gràcies als voluntaris del projecte. Olives intercanviades a la finca i a un preu just.

OLI D’OLIVA VERGE EXTRA / OBTENCIÓ ARTESANA

Oli d’oliva de categoria superior obtingut directament d’olives i només mitjançant procediments mecànics. Extret en molí artesà, poques hores després de la collita, a baixa temperatura i per decantació. Sense filtratge.

PROPIETATS

L’oli d’oliva verge extra conté àcids grassos monoinsaturats, vitamines A, D, K i E, i potents antioxidants com els tocoferols i els polifenols. Usat regularment pot prevenir el càncer, els infarts cardíacs i cerebrals i l’envelliment dels teixits; millora la circulació, estimula el trànsit intestinal i redueix l’acidesa gàstrica.

Polifenols totals: 162 mg/kg

Acidesa: 0,06% en àcid oleic (màxim UE: 0,80%)

Peròxids: 3,6 meq O2/kg d’oli (màxim UE: 20)

Consum preferent abans de: 30-06-2012

Protegiu-lo de la llum i manteniu-lo entre 15º i 18º

Sèrie limitada 1.000 u.

Lot núm. 3

25 cl

Elaborat i envasat per Molí dels Torms, SL

Prenent aquest oli col•laboreu amb la recerca de CULTURES TROBADES

Cost actual: 5€ (inicialment: 7,5€)